buro voor concepting & storytelling


Albert & Gitta zijn opgeleid en ontwikkeld in marketing-communicatie, literaire vorming, tekstschrijven en conceptontwikkeling. 

Wij helpen merken op een verhalende en sociale manier te communiceren. Wij verstaan de kunst van het ontsluiten van relevante thema’s. Wij vinden de verbindende verhaallijnen en echte ervaringen van mensen die meerwaarde voor een merk creëren. In co-creatie ontwikkelen we een duurzaam verhalenlandschap om een merk heen.

van merkidentiteit naar merklandschapIn vroegere communicatie was het merk dominant aanwezig. Statisch geladen met vaststaande eigenschappen, wijzend naar zichzelf: ‘Kijk naar mij, dit ben ik.’ De gewenste identiteit van het merk was bepalend voor de vertolking van de boodschap, de look & feel, de tone of voice. 

In de nieuwe wereld heeft het merk meer bewegingsruimte nodig. Het beperkende jasje van de merk-identiteit wordt te klein voor het organisch groeiende merk. Ook wordt er een andere interactie gevraagd tussen het merk en de klant. De merk-klant verhouding wordt meer en meer een mens-mens relatie. 

zeghert ontwerpt in co-creatie een landschap om het merk heen, zodat de communicatie dynamisch en sociaal is. Verhalende communicatie geeft inhoud en verbinding. Met narratieve technieken als storyscapen en storytelling hoeft het merk zich niet langer op te blazen en praatjes te verkopen, maar kan het zichzelf zijn. 

Een merklandschap is een resonerende wereld waar menselijke ervaringen worden uitgewisseld. Verhalen die meerwaarde hebben voor iedereen en een verbinding tot stand brengen van mens tot mens.

story coaching

Wil je als leidinggevende -alleen of samen met je team- onderzoeken hoe jullie met storytelling en storyscaping je communicatie kunnen ontwikkelen? Boek dan een sessie story coaching en open de poorten naar jullie eigen, onuitputtelijke verhalenlandschap.

In een sessie story coaching onderzoeken we samen de contouren en eigenschappen van jullie merklandschap. Ontdek hoe je met verschillende narratieve technieken een bron aanboort van waaruit communicatie natuurlijk, levendig, omvattend, verbindend en duurzaam wordt.

albert over gitta

“Gitta is narratief, creatief en conceptueel sterk ontwikkeld. Ze maakt vaste overtuigingen los, zodat je met een open blik kunt waarnemen. Ze ziet de authentieke eigenschappen van een merk en geeft deze verhalende waarde. Vanuit een hoger perspectief helpt ze jouw landschap in kaart te brengen, zodat er een nieuwe, verrassende wereld ontstaat.”

co-creatie

Werken voor jou als opdrachtgever betekent voor ons co-creatie. Op elkaar afstemmen is de basis voor goede conceptie. Samen de ruimte vinden waarin een nieuwe wereld tot leven komt.

‘Your imagination is your reality’
̶ Diana VreelandMaak gebruik van onze verbeeldingskracht, woordenschat, gevoel voor schoonheid en tomeloze nieuwsgierigheid.

zeghert begeleidt het hele creatieve proces: vanaf de conceptfase tot en met het eindproduct. 

gitta over albert

“Albert heeft een kritische journalistieke blik en dat maakt hem als communicatie-adviseur zo goed. Hij stelt de juiste vragen en zijn analyses zijn scherp. Hij is enorm nieuwsgierig en dat zorgt ervoor dat hij zowel veel-kleurigheid naar boven krijgt als tot de kern van een verhaal weet te komen. Als schrijver is hij een kameleon, hij weet de eigen stemmen van mensen te vangen in tekst. Hij is iemand die werkelijk wil weten, dat is denk ik zijn sterkste natuurlijke drive.”