ons werk

Een zeghert conceptie kan van alles zijn, als het maar verhaalt! Of het nu een boek is of een buitenhotel, ons werk is altijd vernieuwend, sociaal, esthetisch en gelaagd.

verhalen


wonderjaren

De CD-speler, PC en mobiele telefoon. In de jaren ’80 en ’90 komen supermoderne uitvindingen beschikbaar. Internet is de technologische revolutie voor iedereen die nog de tijd heeft meegemaakt van de offline computer. De komst van internet heeft veel veranderd: hoe we communiceren, werken, naar muziek luisteren, films en tv kijken, reizen boeken, winkelen en informatie zoeken, om maar een paar dingen te noemen.

Wonderjaren is een verhaal over hoe technologie in de jaren ’80 en ’90 ons dagelijks leven heeft veranderd. Het boek is geschreven voor Ambo Anthos, samen met Pam van de Veen.

smaakhelden

Hoe open je een wereld van luxe en superlatieven? In het universum van de Alliance Gastronomique spelen restaurateurs, koks, gasten, sommeliers, gastvrouwen en
-heren de hoofdrol. In het jubileumboek Smaakhelden vertellen zij over hun smaak-ervaringen, culinaire jeugd-herinneringen, favoriete ingrediënten, toekomstdromen en keukengeheimen. Verhalen in geuren en kleuren spreken tot de verbeelding en prik-kelen de zintuigen.

alliance gastronomique


planeet texel

Voor de VVV ontwikkelden wij Planeet Texel: een schatkist vol verhalen, beelden en insiders informatie, geïnspireerd door echte eilanders en het eiland. We maakten een eilandboek, een bontgekleurde anti-gids over Texel. Met rubrieken als ‘Leuk, maar wat is het?’, de ‘Eiland Hotlist’ en vintage beelden in ‘Tijd Bestaat Niet’. Plus verhalen van o.a. Richard de Kokkelvisser, Lisanne het Autocrossmeisje en Frans de Vuurtorenwachter.

Het verhalenlandschap van Planeet Texel kan nog verder worden uitgebreid met een blog, verschillende eilandevents en een vervolgboek.

www.planeettexel.nl

kokkelvisser Richard - Eilandbinken

hospitaalbroeders

Elke liefdadigheidsorganisatie is gebaat bij loyale donateurs. Voor HospitaalBroeders hebben we een verhalenlandschap ontworpen. Aan de hand van verhalen van de personages uit de wereld van HospitaalBroeders kunnen (potentiële) donateurs zich daadwerkelijk verbinden met de projecten van deze kleine, slagvaardige organisatie. Verder hebben we een handout gemaakt voor de werving van donateurs. Ook hebben we een vormgevingsconcept ontworpen, waaraan bestaande communicatiemiddelen zijn aangepast en nieuwe zijn ontworpen, zoals de website.

 

www.hospitaalbroeders.nl

volg je hart

 

camp silver

Camp Silver is een bijzonder mini-resort op een paradijselijke plek. 

In samenwerking met Airstream USA en ontwerper Christopher Deam maakten we een speciale hotel-editie van de Airstream: acht zilveren Amerikaanse caravans zijn getransformeerd in luxe hotelkamers.

Een Pacific Dome tent is ingericht als lounge & meditatie ruimte. Het paviljoen is een multifunctionele huiskamer waar gasten welkom zijn om te ontbijten, te relaxen, te werken, te eten en goede koffie te drinken.

Naast het ontwerp van het retreat en de interieurs ontwikkelden we ook de huisstijl en website, het menu en de merchandise. 

 

www.campsilver.nl

Campsilver.nl website screenshot

kamer Camp Silver

{verhalenmachine

Met de verhalenmachine vangen we verhalen. Alle mensen hebben verhalen in zich; of ze nou verlegen, stokoud, piepjong, wereldwijs, heel gewoontjes, lief, mopperig, hoogbegaafd, mysterieus, van weinig woorden, praatgraag, bloedserieus, giechelig of waanzinnig zelfverzekerd zijn.

Allerlei momenten kunnen een verhaal zijn: ontroerende, grappige, gênante, grote, spectaculaire, kleine, verliefde, lieve, verdrietige, bizarre, gekke of vrolijke.

We maken gebruik van de kracht van verhalen. Wij vinden verhalen in alles en iedereen en geven ze de juiste vorm. Zodat ze andere mensen raken en worden gevolgd en gedeeld.

verhalenmachine